Алфред ќе биде поинаков во Batman v Superman: Dawn of Justice

Алфред ќе биде поинаков во Batman v Superman: Dawn of Justice

Низ минатото, видовме повеќе Брус Вејн/Бетмен верзии во филмските адаптации портретирани од повеќе различни актери. Но, еден лик во оваа франшиза немаше премногу верзии, а ниту пак актери кои го глумеа во филмските адаптации.

alfred2

Алфред Пениворт – батлерот, легален старател, помошник и пријател на Брус Вејн. Мајкл Гоу го портретираше Алфред во филмовите режирани од Џоел Шумахер и Тим Бартон, додека пак двојниот оскаровец Мајкл Кејн во Dark Knight трилогијата на Кристофер Нолан.

Но, сега во Batman v Superman: Dawn of Justice, таа улога ја доби Џереми Ајронс. Оскаровецот оваа недела беше присутен во Торонто, на тамошниот филмски фестивал каде го промвираше најновиот филм High Rise.

michael

И во интервју за The Toronto Sun тој објасни дека ликот на Алфред кој ќе го портретира во Batman v Superman: Dawn of Justice ќе биде поинаков од сите до сега:

-Зек Снајдер (режисерот) сакаше да креираме поинаков Алфред. Па затоа сметав дека нема да носам „багаж“ од претходните актери. Еден вид на „реинкарнација“ ако сакате. Имав чувство дека си создавам сопствен лик. Сопствен Алфред. Човек кој всушност може да стори се и повеќе од тоа, изјави Ајронс.

Премиерата е закажана за 25-ти март, следната година.

Објавено од admin .f24 на 17 September 2015, 07:36