“Азискиот Индијана Џонс” кој заработи $93 милиони за три дена

“Азискиот Индијана Џонс” кој заработи $93 милиони за три дена

Во изминативе недели целата филмска јавност беше насочена кон Star Wars и новото продолжение кое го означи стартот на нова трилогија. Филмот ги исполни очекувањата – заработи рекордни 247 милиони долари во САД во првите три дена и доби одлични оценки од филмските критичари.

The Force Awakens ќе се појави во Кина на почетокот на јануари, но до тогаш оваа азиска земја има нов бокс офис “владетел”. Станува збор за Mojin – The Lost Legend, научно фантастична авантура во стилот на Индијата Џонс и култната игра Tomb Raider. Филмот, кој е базиран на популарна серија на новели и има буџет од $37 милиони, започна со прикажување во Кина во петокот и за првите три дена заработи фантастични $93 милиони. Се очекува вкупната заработка да изнесува околу $250 милиони – што ке го направи еден од најгледаните филмови во Кина на сите времиња.

Приказната во Mojin – The Lost Legend го прати истражувачот и авантурист Ху Баи, кој добива информација дека неговата прва и голема љубов Динг, за која претпоставувал дека е мртва веќе 20 години, е жива и во голема опасност.

Режијата е на Вуершан, а во главните улоги се појавуваат Кун Чен, Бо Хуанг, Ташо Микрулис и Лоренс Новак.

Погледнете го официјалниот трејлер:

Објавено од admin на 22 December 2015, 12:11