Деп, Кејџ, Де Вито. Кого се сакаше Тарантино за Pulp Fiction?

Деп, Кејџ, Де Вито. Кого се сакаше Тарантино за Pulp Fiction?

Се на се без грешка и без замерка совршен, тотално оригинален и можеби најдобриот филм на денешницата, Pulp Fiction e ремек дело кое ако нешто го дефинира е секако секој неповторливо впечатлив карактер и неговата неразделлива симбиоза со актерот заслужен за неговото пренесено епство.

Оскаровецот на Тарантино го има можеби најдобриот кастинг од кога филмот постои како медиум. Дензел Вашингтон го видовме во улогата на Винсент Вега, Еди Марфи како неговиот партнер и библиски фанатик Џулс, Џони Деп – боксерот Буч, а Џули Делфи неговата љубовница Фабиен. Мариса Томеи е Миа, незаборавната кукла и најголемото богатство на гангстерот Марселус, портретиран совршено од страна на Самуел Л. Џексон, Дени Де Вито е „чистачот“ Вулф, кој решава проблематични ситуации додека пие префинето кафе, а додека Николас Кејџ и Фиби Кејтс како Пампкин и Хани-Бани ограбуваат банка, Шон Пен криеше часовник во својот задник. Ова е филмот кој што никој никогаш нема да го заборави, и можеби со право, бидејки никогаш не се случи. А фалеше тооолку малку…

Па, во еден паралелен универзум ова е кастингот со кој Pulp Fiction заврши, ако само накратко фрлиме поглед врз целосната листа на актери кои Тарантино ги сметал за достојни кандидати за своите иконски ликови и тоа и не е толку неверојатно.

Без должење и со една мала напомена да обратите внимание на С.Л. Џексон низ листата, во прилог сите желби на Тарантино:

pulp-fiction-casting

 

pulp-fiction-casting-2

Човекот ми се чини совршено се вклопува во секој, буквално во секој лик.

Објавено од Мартин Чалакоски на 15 September 2015, 08:18