Од луѓето кои преживеаа: 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Од луѓето кои преживеаа: 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Биографскиот акционен трилер во режија на Мајкл Беј 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi ќе пристигне во кино-салите следната година, но сега Paramount Pictures подготви малку поинакво продукциско видео.

benghazi2jpg

Оддалечувајќи се од класичните зад кулисни продукциски видеа, 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi ги содржи изјавите и импресиите на луѓето кои биле дел од тимот војници портретирани во самиот филм.

Филмот ќе ги раскаже 13-те часа во кои тимот на воени ветерани составени од Морнарицата, Маринците и Специјалните фоки, требало да го одбранат дипломатското претставништво на САД во Бенгази, Либија. Нападот од исламистичка група во Бенгази се случи на 11-ти септември 2012-та година, а во него меѓу другите жртви, животот го загуби амбасадорот на САД во Либија, Џон Кристофер Стивенс.

benghazi

Во 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi ќе ги видиме актерите Џон Кразински, Џејмс Бејџ Дејл, Тоби Стивенс и Пабло Шрајбер, а ова се зборовите на вистинските војници за тој ден.

Објавено од admin .f24 на 12 November 2015, 12:26