Следниот филм на Квентин Тарантино ќе биде вестерн

Следниот филм на Квентин Тарантино ќе биде вестерн

На почетокот на годината, во едно интервју, познатиот режисер Квентин Тарантино (Pulp Fiction, Kill Bill) изјави дека Inglorious Basterds и Django Unchained се дел од трилогија и дека планира да ја комплетира оваа трилогија со нов филм.

Пред два дена, Тарантино беше гостин на популарното шоу The Tonight Show with Jay Leno, каде изјави дека неговиот следен проект ќе биде вестерн, меѓутоа, нема да биде поврзан со Django Unchained:

“Не можам многу да зборам за проектот, но ќе кажам едно нешто. Ќе го кажам жанрот на филмот – вестерн. Не е продолжение на Django, туку сосема нов и оригинален филм. Многу до сакам вестернот како жанр и супер си поминав за време на снимањето на Django, па така се одлучив за уште еден вестерн.”

Тарантино во минатото изјави дека сака да сними филм за Џон Браун, аболиционистот кој создаде неуспешен бунт на робови во 1859 година. Можеби неговиот следен проект ќе се фокусира токму на овој карактер.

Објавено од admin на 28 November 2013, 13:39