Зек Снајдер за поврзаноста на Супермен и Бетмен

Зек Снајдер за поврзаноста на Супермен и Бетмен

Режисерот Зек Снајдер неуморно го промовира неговиот нов филм за Супермен, кој треба да се појави во кино салите за помалку од две недели. Во едно интервју, тој потврди дека во Man of Steel има сцена која ќе ни потвди дека Супермен, Бетмен и другите супер-херои кои ја сочинуваат Лигата на Правдата се дел од еден ист универзум (нешто налик на филмскиот универзум на Marvel).

“Логото на Wayne Enterprises е на еден сателит кој ќе биде уништен од генерал Зод. Не знам дали ова значи дека Супермен и Бетмен ќе се здружат во наредните филмови. Не го заборавајте и Лекс Лутор, најголемиот непријател на Човекот од челик.”

Иако ова сцена нема никакво значење за приказната во филмот, сепак ни покажува дека Warner Brothers настојува да ги поврзе хеоите од DC универзумот.

Објавено од admin на 2 June 2013, 13:33