Споредбите на The Jungle Book:  цртаниот и играниот филм

Споредбите на The Jungle Book: цртаниот и играниот филм

The Jungle Book, најновиот режисерски обид на Џон Фавро изминатиот викенд заработи 103 милиони дилари на бокс офисот во С. Америка, а доби и фантастично добри критики од филмските новинари.

Тие го пофалија делото на Фавро за тоа што останало верно на самата книга од Рејдар Киплинг, по која е и адаптиран филмот, но и на анимираниот филм на Disney од 1967-ма година.

jungle

Но, каде можете да ги најдете сличностите на филмот на Фавро со класиката од 1967-ма година? Во темата, самите сцени, но и музичките нумери кои се вметнати, сега испеани од одличните Бил Мареј и Кристофер Вокен.

jungle1

jungle2

jungle3

jungle4

jungle5

Објавено од admin .f24 на 19 April 2016, 08:59