Дензел е претендент за нов Оскар со Fences?

Дензел е претендент за нов Оскар со Fences?

По пауза од 9 години, поточно од The Great Debaters од 2007-ма, година Дензел Вашингтон се враќа зад камерата со нов проект, трет во неговата кариера како режисер.

denzel4

Дензел и Вајола во истоимената театарска претстава

Fences е името на драмата која воедно е и филмска адаптација на истоимената театарска драма во која претходно глумеше на Бродвеј. Во Fences, Дензел ќе биде Трој Мексон, професионален бејзбол играч од 50-те години од 20-от век кој подоцна поради расизмот кој го искусил морал да работи како ѓубреџија за да го прехрани семејството.

denzel

Дензел и Вајола во истоимената театарска претстава

Партнерка во филмот (како и во претставата) повторно ќе му биде Вајола Дејвис, а ќе ги видиме и Макелти Вилијамсон, Стивен Хендерсон и Расел Хорнсби.

Со закажувањето на премиерата на 25-ти декември, филмот веќе се смета за оскаровски потенција, а ова се првите фотографии од самиот сет на филмот.

denzel2

denzel3

Објавено од admin .f24 на 9 September 2016, 07:30