Џозеф Гордон-Левит во првата слика од The Walk

Џозеф Гордон-Левит во првата слика од The Walk

Денеска ја имаме првата слика од Џозеф Гордон-Левит и Шарлот Ле Бон на сетот на The Walk, новиот филм на познатиот режисер Роберт Земекис (Flight, Forrest Gump, Cast Away):

Филмот ја раскажува приказната за Филип Пети, французин кој на 7-ми август, 1974 година, на тенка жица и на висина од над 400 местри, го има поминато растојанието помеѓу Светскиот Трговски Центар и Кулите Близначки. “Прошетката” траела 45 минути.

Во останатите улоги ќе се појават Бен Кингсли, Џејмс Беџ Дејл, Стив Валентајн и Кристина Кели. Сценариото го напиша Земекис, заедно со Кристофер Браун.

The Walk ќе се појави во кино салите на 2-ри октомври, следната година.

Објавено од admin на 14 July 2014, 11:16