„Последниот Македонец“ на Манаки

„Последниот Македонец“ на Манаки

„Последниот Македонец – патот до истребување“, режисерското дело на Илија Пиперковски претстојниот викенд ќе биде премиерно прикажан на Филмскиот фестивал „Браќа Манаки“ во Битола.

Историската драма со елементи на документарец на Пиперковски на 19-ти септември со почеток во 16.30 часот ќе има своја проекција во Театарот Битола, а во главните улоги ќе имаме можност да ги видиме Сашко Коцев, Ненад Начев, Славиша Кајевски, Зоран Љутков, Рубенс Муратовски и Биљана Драгичевиќ-Пројковска.

macedonian

Крвопролевање, разделба на семејства, моќта на соседите, желбата за уништување на Македонија, татковина распарчена на многу делови и херои со големи планови и силна желба да останат свои на своето…Тоа е Последниот Македонец… Оној кој ја испишува нашата историја. 100 години подоцна, по бројните разделби и уништувања, еве не повторно со исти ликови, а различни карактеристики, со неколку чекори сеуште во историјата. Таа која во филмот преку факти и докази ја пренесуваат историчари од Србија, Грција, Бугарија, Турција, Русија и Македонија.

Продуцент на „Последниот Македонец – патот до истребување “ е Снежана Лупевска-Созен, додека пак извршни продуценти се Огнен Антов и Владимир Анастасов.

Погледнете го трeјлерот:

Објавено од admin .f24 на 17 September 2015, 13:22