10 филмови во трката за Оскар за најдобри визуелни ефекти

10 филмови во трката за Оскар за најдобри визуелни ефекти

Академијата за филмска уметност и наука денеска ги објави 10-те филмови кои се во конкуренција за наградата Оскар за најдобри визуелни ефекти. Членовите на делот за визуелни ефекти ќе погледнат 10-минутно видео од секој филм и потоа ќе ја намалат листата на 5 номинирани.

Номинациите за Оскар ќе бидат објавени на 15-ти јануари, а церемонијата на доделување ќе се одржи на 22-ри февруари. Подолу е комплетана листа (по азбучен ред):

Captain America: The Winter Soldier

Dawn of the Planet of the Apes

Godzilla

Guardians of the Galaxy

The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Interstellar

Maleficent

Night at the Museum: Secret of the Tomb

Transformers: Age of Extinction

X-Men: Days of Future Past

Објавено од admin на 6 December 2014, 13:34