10 римејк филмови подобри од оригиналот

10 римејк филмови подобри од оригиналот

Во најголемиот дел од случаите римејк филмовите не го достигнуваат креативниот инпут, квалитетот на оригиналните филмовите од кои се направени самите римејк дела , а и не остануваат верни на оригиналот. Но, постојат мал дел на филмови кои се одлични, а дел од нив и подобри од оригиналните дела на кои се базирани. Variety направи листа на 10 римејк филмови кои се подобри од оригиналите. Кои се тие?

departed

1. Heat (1995)
*Римејк на: LA Takedown (1989)

2. Cape Fear (1991)
*Римејк на: Cape Fear (1962)

3. A Fistful Of Dollars (1964)
*Римејк на: Yojimbo (1961)

4. The Magnificent Seven (1960)
*Римејк на: Seven Samurai (1954)

5. Scarface (1983)
*Римејк на: Scarface (1932)

6. The Fly (1986)
*Римејк на: The Fly (1958)

7. The Departed (2006)
*Римејк на: Infernal Affairs (2002)

8. True Grit (2010)
*Римејк на: True Grit (1969)

9. The Thing (1982)
*Римејк на: The Thing From Another World (1951)

10. Invasion Of The Bodysnatchers (1978)
*Римејк на: Invasion Of The Bodysnatchers (1956)

Објавено од admin .f24 на 14 July 2016, 08:48