100 најдобри филмови на сите времиња според Alamo Drafthouse

100 најдобри филмови на сите времиња според Alamo Drafthouse

Alamo Drafthouse, познатиот ланец на кино сали низ САД, ја објави листата на 100 најдобри филмови на сите времиња, која е составена од нивните вработени. На листата се наоѓаат очигледни наслови (The Godfather I & II, Raging Bull, Apocalypse Now, Pulp Fiction, Casablanca), култни научно фантастични класици (Alien, Blade Runner, 2001: A Space Odyssey), хорори (Evil Dead 2, The Texas Chain Saw Massacre), комедии (Home Alone, 10 Things I Hate About You, Dazed and Confused), меѓутоа и неколку изненадувања (Step Up 2: The Streets, Mean Girls).

Погледнете ја комплетната листа подолу (филмовите се набројани по азбучен ред):

Објавено од admin на 16 December 2013, 08:51