Боб Дилан на филм

Боб Дилан на филм

Боб Дилан вчера од страна на шведската академија за уметности беше награден со Нобеловата награда за литература. Текстописецот, уметник, пејач, писател и автор ,Боб Дилан изгради богата кариера низ 5 декади, а со Нобеловата награда тој додаде уште едно признание во долгата листа.

bob2

Но, покрај тоа што Боб Дилан најмногу во јавноста е познат по музичката кариера, тој се „испроба“ и во актерската уметност. Па, затоа кои се дел од неговите перформанси на филмското платно?

1. Don’t Look Back (1967)

2. Pat Garrett & Billy the Kid (1973)

3. The Last Waltz (1978)

4. Renaldo and Clara (1978)

5. Hearts of Fire (1987)

6. Masked and Anonymous (2003)

7. No Direction Home (2005)

*Бонус: Dharma & Greg (1999)

*Бонус: I’m Not There (2007)

Објавено од admin на 14 October 2016, 09:33