Есенцијални 10 филмови со Моника Белучи кои трeба да ги гледате

Есенцијални 10 филмови со Моника Белучи кои трeба да ги гледате

Италијанската актерка, Моника Белучи оваа година ќе биде дел од најновиот Џејмс Бонд филм, Spectre. Белучи во Spectre ќе ја потретира, Лучија Скијара, фаталната Бонд девојка, а филмското платно ќе го дели со одличната и многу помлада Леа Сејду.

monica

Со своите 50 години, Белучи стана најстарата Бонд девојка во историјата на оваа франшиза, но додека го очекуваме 6-ти ноември (денот на премиерата на Spectre), да се потсетиме на дел од есенцијалните филмови со Моника Белучи кои треба да ги погледнете до тогаш.

1. Malena (2000)

malena

2. Remember me, my love / Ricordati di me (2003)

remember_me

3. Irreversible (2002)

irreversible

4. The Apartment / L’appartement (1996)

apartment

5. Secret Agents / Agents secrets (2004)

secret_agents

6. Under Suspicion (2000)

under_suspicion

7. The Matrix Reloaded (2003)

matrix

8. Shoot ’Em Up (2007)

shoot_up

9. A Burning Hot Summer (2012)

burning_hot_simmer

10. The Private Lives Of Pippa Lee (2009)

private_lives

Објавено од admin .f24 на 20 February 2015, 10:03