Филмскиот камелеон наречен Ванкувер

Филмскиот камелеон наречен Ванкувер

Вaнкувер е третиот најголем продукциски град во филмската индустрија, по Лос Анџелес и Њујорк.

vancouver22

Таму се снимаат најголемиот дел од холивуските филмови, а тоа е и родниот град на Тони Зоу, еден од најдобрите филмски аналитирачи и монтажери во моментов.

Но, тој се осврна на еден аспект од градот кој особено му пречи. Тоа што филмејкерите се обидуваат да го маскираат Ванкувер и да го претворат во градот во кој ќе посакаат. Сиетл, Пјонгјанг, Чикаго па дури и градови во Јапонија.

Како успеваат во тоа?

vancuver

Па погледнете во неговото најново видео.

Објавено од admin .f24 на 15 September 2015, 07:44