Ирска крв: Најдоброто од Колин Фарел

Ирска крв: Најдоброто од Колин Фарел

Колин Фарел, ѕвездата од новата сезона на феноменалната True Detective, се чини после само две епизоди уверливо ја пополни сенката која зад себе ја остави Метју Меконахи, актерот што стави крај на своето учество во серијата со завршувањето на првата сезона и со тоа остави огромни сомнежи за потенцијалниот квалитет во кој ке се развива продолжението од серијата.

Но квалитетот продолжува и тоа низ ирската харизма на Колин, кого низ изминатите години можевме да го видиме низ се и сешто: од сјајни перформанси во одлични филмови, низ фини актерски изданија во опростливо лоши кастинг избори, па се до необјаснииво лоша глума во уште поневеројатно лоши филмски остварувања. И покрај своето колоритно професионално минато, Колин, автентичен секогаш, зад себе остава завидно портфолио и сега како победник на последниот Кански фестивал со The Lobster, показателот на вистинскиот негов актерски потенцијал според гласот на сите филмски критичари постанува воедно и инспирација за да Филм24 ви презентира листа на неговото најдобро:

5. Intermission 2003 (Џон Кроули)

4. Horrible Bosses 2011 (Сет Гордон)

3. Seven Psychopaths (Мартин МеКдона)

2. In Bruges 2008 (Мартин МеКдона)

1. The Lobster 2015 (Јоргос Лантимос)

Иако The Lobster е секако во најава, засега, мој личен фаворите е In Bruges, во кој освен Колин, феноменален е и Ралф Фајнс во својот карактер. Лична препорака како и сите филмови режирани од Мартин.

Објавено од Мартин Чалакоски на 7 July 2015, 08:48