Искривената страна на човековата сексуалност низ 15 супер филмови

Искривената страна на човековата сексуалност низ 15 супер филмови

Човековата сексуалност долго време е тема на „истражување“ на филмските уметници, а особен предизвик за дел од нив е темната и искривената страна на сексуалноста.

02-00081607 - A7A08A41_477

Инцест, фобии, фетиши и насилство во искажувањето на истата се дел од 15-те филмски дела кои ги одбра Taste Of Cinema и кои најдобро ја прикажуваат таа страна на човекот.

Кои се тие?

15. The Dark Side of the Heart- 1992

14. Y Tu Mamá También- 2001

13. Nymphomaniac Vol. 1 & 2- 2013

12. Videodrome- 1983

11. A Short Film about Love- 1988

10. The Dreamers- 2003

9. Belle de Jour- 1967

8. Shame- 2011

7. Blue Velvet- 1986

6. Irréversible- 2002

5. That Obscure Object of Desire- 1977

4. Last Tango in Paris- 1972

3. Eyes Wide Shut- 1999

2. In the Realm of the Senses- 1976

1. Saló- 1975

Објавено од admin .f24 на 23 March 2016, 11:24