Најдобрите  сцени од Alien франшизата

Најдобрите сцени од Alien франшизата

Ридли Скот оваа недела повторно се враќа со нов филмски проект во кино салите. Alien: Covenant e името на најновиот проект на англискиот режисер, а е 6-ти дел од познатата Alien франшиза која тој ја започна во доцните 70-ти.

alien

Alien: Covenant повторно ќе го има Мајкл Фасбендер во улогата на Дејвид, но сега и Кетрин Ватерсон, Били Крудуп, Демиан Башир, Дени Мекбрајд, Номи Рапас и Џејмс Франко во остатокот од актерската екипа.

Сепак кои се најдобрите сцени од досегашните 5 филмови од Alien франшизата?

15. “Alien” – The Space Jockey

14. “Alien: Resurrection” – The Headburster

13. “Aliens” – “They’re coming out of the goddamn walls!”

12. “Alien” – The Facehugger

11. “Alien: Resurrection” – The Clone Gallery

10. “Prometheus” – David quotes ‘Lawrence Of Arabia’

9. “Aliens” – The Queen

8. “Alien 3” – The Xenomorph Lets Ripley Live

7. “Aliens” – “57 Years”

6. “Prometheus” – The Abortion

5. “Alien” – “Ash Is A Goddamn Robot!”

4. “Aliens” – The Dropship Crash Aftermath

3. “Alien” – The Creature Revealed

2. “Aliens” – “Get Away From Her, You Bitch”

1. “Alien” – “What’s The Matter Man? The Food Ain’t That Bad.”

Објавено од admin на 18 May 2017, 09:27