Незаборавните „филмски близнаци“

Незаборавните „филмски близнаци“

Британската премиера на биографскиот крими трилер Legend е закажана за оваа недела (американската ќе се случи на 2-ри октомври). Во улогата на криминалците Роналд и Реџиналд Креј ќе го видиме англискиот актер Том Харди, а покрај него и Емили Брон, Тарон Еџертон и Пол Бетани.

legend

Харди во филмот на режисерот Брана Хелгеланд ќе има двојна улога, но покрај таа на близнаците Креј во Legend, кои беа најпознатите филмски близнаци кои се појавиле на „филмското платно“ според Screen Rant?

lea_luke

Sisters (1973)
Близнаци: Даниел и Доминик Бретон
*Актерка: Марго Кидер

Twins (1988)
Џулиус и Винсент Бенедикт
*Актери: Арнолд Шварценегер и Дени де Вито

Avengers: Age Of Ultron (2014)
Ванда и Пјетро Максимоф
*Актери: Елизабет Олсен и Арон Тејлор-Џонсон

The Matrix Reloaded (2003)
Близнаците
*Актери: Нил и Адријан Рејмент

Dead Ringers (1988)
Близнаци: Беверли и Елиот Ментл
*Актер: Џереми Ајронс

The Shining (1980)
Близнаци: Грејди ќерките
*Актерки: Лиса и Луиз Бернс

Adaptation (2002)
Близнаци: Чарли и Доналд Кауфман
*Актер: Николас Кејџ

Star Wars: A New Hope (1977)
Близнаци: Лук Скајвокер и Принцезата Леа
*Актери: Марк Хамил и Кери Фишер

Објавено од admin .f24 на 8 September 2015, 08:04