Објавен распоредот на филмскиот фестивал во Њујорк

Објавен распоредот на филмскиот фестивал во Њујорк

Беше познато дека Gone Girl на режисерот Дејвид Финчер ќе го отвори 52-риот филмски фестивал во Њујорк, а Birdman на Алехандро Гонзалес Инариту ќе го затвори. Денеска е објавен и комплетниот распоред на сите филмови кои ќе се прикажуваат.

Покрај споменатите два наслови, тука се и Foxcatcher, Maps to the Stars, Whiplash, One Night, Two Days, Pasolini, Blue Room и Hill of Freedom. Најверојатно на фестивалот ќе биде прикажана и воената драма Fury со Бред Пит, но сеуште се чека официјална потврда.

Подолу е комплетната листа на филмовите кои ќе бидат прикажани на фестивалот, кој ќе трае од 26-ти септември до 12-ти октомври:

 • Gone Girl (режија: Дејвид Финчер)
 • Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance (режија: Алеџандро Гонзалес Инариту)
 • Beloved Sisters (Die geliebten Schwestern) (режија: Доминик Граф)
 • The Blue Room (La chambre bleue) (режија: Метју Амалрик)
 • Clouds of Sils Maria (режија: Оливер Асаи)
 • Eden (режија: Миа Хансен-Лов)
 • Foxcatcher (режија: Бенет Милер)
 • Goodbye to Language (Adieu au langage) (режија: Жан-Лук Годар)
 • Heaven Knows What (режија: Џон и Бени Сафди)
 • Hill of Freedom (Jayuui Eondeok) (режија: Хинг Санг-Со)
 • Horse Money (Cavalo Dinheiro) (режија: Педро Коста)
 • Jauja (режија: Лисандро Алонсо)
 • Life of Riley (Aimer, boire et chanter) (режија: Алан Ресно)
 • Listen Up Philip (режија: Алекс Рос Пери)
 • Maps to the Stars (режија: Дејвид Кроненберг)
 • Misunderstood (Incompresa) (режија: Асиа Аргенто)
 • Mr. Turner (режија: Мајк Леиг)
 • Pasolini (режија: Абел Ферара)
 • The Princess of France (La Princesa de Francia) (режија: Матијас Пифиеро)
 • Saint Laurent (режија: Бертранд Бонело)
 • La Sapienza (режија: Јуџин Грин)
 • ’71 (режија: Јан Деманж)
 • Tales of the Grim Sleeper (режија: Ник Брумфилд)
 • Timbuktu (режија: Абдерахман Сисако)
 • Time Out of Mind (режија: Орен Моверман)
 • Two Days, One Night (Deux jours, une nuit) (режија: Жан-Пјер и Лук Дарден)
 • Two Shots Fired (Dos Disparos (режија: Мартин Рајтман)
 • Whiplash (режија: Демиен Чазел)
 • The Wonders (Le meraviglie) (режија: Алис Рохворкер)
Објавено од admin на 14 August 2014, 08:07