Објавен распоредот на филмскиот фестивал во Санденс

Објавен распоредот на филмскиот фестивал во Санденс

Секоја Нова Година ни носи и нов Санденс фестивал, а до следниот останаа уште точно 50 дена. Денеска во официјално соопштение Санденс ја објави првата половина од распоредот на филмовите кои ќе се прикажуваат на фестивалот кој ќе трае од 22-ри јануари до 1-ви февруари. Втората половина (во која ќе бидат вклучени големи премиери и полноќни филмови) ќе биде објавена во следните две недели.

Подолу е листата:

Advantageous (Режија: Џенифер Фенг)

The Bronze (Режија: Брајан Бакли)

The D Train (Режија: Џарад Пол, Ендру Могел)

The Diary of a Teenage Girl (Режија: Мариел Хелер)

Dope (Режија: Рик Фамуива)

I Smile Back (Режија: Адам Салки)

Me and Earl and the Dying Girl (Режија: Алфонсо Рехон)

The Overnight (Режија: Патрик Брајс)

People, Places, Things (Режија: Џејмс Ц. Страус)

Results (Режија: Ендру Бујалски)

Songs My Brothers Taught Me (Режија: Клои Зао)

The Stanford Prison Experiment (Режија: Кајл Патрик Алварез)

Stockholm, Pennsylvania (Режија: Никол Беквит)

Unexpected (Режија: Крис Свонберг)

The Witch (Режија: Роберт Егерс)

Z for Zachariah (Режија: Крег Зобел)

Објавено од admin на 4 December 2014, 08:59