Од утре две премиери во Cineplexx

Од утре две премиери во Cineplexx

Добитникот на престижната награда Оскар Џејми Фокс и акционата ѕвезда Ченинг Татум ја одмеруваат својата снага во новиот филм на режисерот Роланд Емерих, најпознат по режирањето на епските блокбастери Independence Day, 2012 и The Day After Tomorrow. Станува збор за акцискиот спектакл White House Down (Падот на Белата куќа) кој ќе започне со прикажување во Cineplexx во четврок.

Полицаецот Џон Кејл (Татум) го одбиваат за позицијата за работата од соништата – да работи за Тајната служба чија обврска е да го заштити Претседателот на САД Џејмс Сојер (Фокс). На негова жалост оваа вест ќе ја разочара неговата ќерка. Тој одлучува да ја одведе на разгледување на Белата куќа која токму во тој момент е под вооружан напад на паравојната армија. Насред хаосот кој ќе предивика пад на владата и во трка со времето, Кејл останува единствената надеж за спас на Претседателот, својата ќерка и целата земја.

Од утре ќе започне со прикажување и Децата на свештеникот, хрватската комедија која руши рекорди на гледаност. Станува збор за новата комедија на Винко Брешан, режисер на најголемите хрватски филмски хитови Како започна војната на мојот остров и Маршал. Главните улоги им припаѓаат на Крешимир Микиќ, Никша Бутијер, Дражен Кухн, Марија Шкаричиќ, Јадранка Џокиќ и Горан Богдан.

Отец Фабијан, млад свештеник на далматински остров, за да го зголеми наталитетот во местото почнува да дупнува спакувани кондоми. Тој се здружува со еден простодушен трафикант и полуден аптекар, па заедно, тајно ја укинуваат контрацепцијата на островот. По почетниот успех, многуте породувања и венчавки, работите се усложнуваат. Најпосле, на островот доаѓа бискуп и сѐ станува лудо…

Објавено од admin на 17 July 2013, 11:53