Омилените филмови на Николај Костер Валдау

Омилените филмови на Николај Костер Валдау

Во исчекување на почетокот на петтата секвенца, новата сезона од епската најпопуларна серија Game of Thrones, издвојуваме малку внимание на Николај Костер Валдау, кој доколку ја следите серијата ви е секако доста познат по улогата на Џејми Ланистер, витез на кралската стража, татко на својот внук и љубовник на својата сестра и транзицијата која ја имаше низ серијата, од омразен негативец до комплексна личност во потрага на својата чест, покојание и ретрибуција.

Rotten Tomatoes, реномираниот филмски рејтинг систем сајт, преку интервју со познатиот актер во очи на почетокот на официјалното премиерно прикажување на првата епизода од новата сезона на HBO во кое разговараат за него, неговиот живот и неговата актерската кариера, ни ги откриваат петте филма кои оставиле најсилен впечаток и имале најсилно влијание врз животот на Николај.

1. Last Tango in Paris (Bernardo Bertolucci, 1972)

Last-Tango-Paris-11

2. Once Upon a Time in America (Sergio Leone, 1984)

once-upon-a-time-in-america

3. Force Majeure (Robert Ostlund, 2014)

Force_Majeure1_small_%c2%a9Fredrik%20Wenzel-0-800-0-450-crop

4. Play it Again Sam (Herbert Ross, 1972)

keaton-14_222239o

5. Birdman (Alejandro Gonzales Inarritu, 2014)

birdman_illustration

Цеосното интевју во кое Николај, меѓудругото го објаснува целото негово искуство на оживување на карактерот на Џејми и како овие филмови имале влијание врз неговиот живот може да го проследите на оригиналната страна на Rotten Tomatoes.

Објавено од Мартин Чалакоски на 12 April 2015, 19:04