Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales го зграби врвот

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales го зграби врвот

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, последниот дел од пиратската франшиза со Џони Деп во главната улога успеа да дојде до првата позиција на бокс офисот во С. Америка. Филмот со Џони Деп и Хавер Бардем успеа да заработи 62 милиони долари по првиот викенд на прикажување во кино салите, и да го поттисне вториот новитет на 3-та позиција.

baywatch

Baywatch заработи само 18 милиони долари, а и двата филма добија лоши киритики од филмските критичари. Guardians of the Galaxy Vol. 2 падна на втората позиција со заработка од 19 милиони долари.

1 Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales $62,179,000
2 Guardians of the Galaxy Vol. 2 $19,890,000
3 Baywatch $18,100,000
4 Alien: Covenant $10,525,000
5 Everything, Everything $6,185,000

Објавено од admin на 29 May 2017, 07:36