The Wolf of Wall Street е најпиратираниот филм во 2014

The Wolf of Wall Street е најпиратираниот филм во 2014

Според веб сајтот Yahoo!, The Wolf of Wall Street на режисерот Мартин Скорсезе е најпиратираниот филм во годината која изминува. Филмот е дaунлодиран нелегално дури 30.035.000 пати, во периодот од 1-ви јануари до 23-ти декември, 2014 година. Иронија: корисниците на торенти “крадат” филм кој ја раскажува животната приказна на Џордал Белфорт, банкар кој има проневерено над 200 милиони долари. Интересно, во првите 10 не се најдоа големи хитови како Guardians of the Galaxy и Godzilla.

Подолу е комплетната листа:

The Wolf of Wall Street
Frozen
Gravity
The Hobbit: The Desolation of Smaug
Thor: The Dark World
Captain America: The Winter Soldier
The Legend of Hercules
X-Men: Days of Future Past
12 Years a Slave
The Hunger Games: Catching Fire

Објавено од admin на 29 December 2014, 12:12