Топ 10 од омилените филмови на Ентони Бордејн

Топ 10 од омилените филмови на Ентони Бордејн

Екс готвачот претворен во гастроном/патеписец Ентони Бордеjн со декади наназад преку неговите емисии (The Mind of a Chef, The Layover, Anthony Bourdain: No Reservations) не носи на најразлични страни на светот и ни ги прикажува културите на различните земји.

bourdain

Нивната историја, уметност, луѓето, обичаите но пред се храната која тој смета ги поврзува сите тие нешта. Но, низ епизодите тој успеа да направи дури и референци за неговите омилени филмови додека беше на различните локации. Во Виена тој не потсети на The Third Man, а во Виетнам на The Quiet American.

apocalypse-now

Но сега за IMDB тој направи и селекција на омилените 10 филмови, а кои се тие?

In the Mood for Love (2000)

The Conformist (1970)

Apocalypse Now (1979)

Suspiria (1977)

Tokyo Fist (1995)

The Tree of Life (2011)

To Live and Die in L.A. (1985)

Thief (1981)

The Friends of Eddie Coyle (1973)

Fat City (1972)

Објавено од admin на 26 April 2017, 07:35