Топ  25 филма во изминатите 25 години според IMDb корисниците

Топ 25 филма во изминатите 25 години според IMDb корисниците

The Internet Movie Database, онлајн дата базата специјализирана за филмови и серии во сабота на 17-ти октомври ќе прослави 25 години постоење.

Во чест на јубилејот IMDb состави листа на најдобрите филмови (рангирана по години) според корисниците на самата база. Ова се најдобрите 25 филма во изминатите 25 години според IMDb корисниците.

django2

Па, технички 24, бидејќи се’уште нема објавено за 2015-та година. Таа уште не е завршена нели?

Погледнете.

2014: Interstellar
2013: The Wolf of Wall Street
2012: Django Unchained
2011: Intouchables
2010: Inception
2009: Inglourious Basterds
2008: The Dark Knight
2007: Into the Wild
2006: The Departed
2005: Batman Begins
2004: Eternal Sunshine of the Spotless Mind
2003: The Lord of the Rings: The Return of the King
2002: The Lord of the Rings: The Two Towers
2001: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2000: Memento
1999: Fight Club
1998: Saving Private Ryan
1997: Life Is Beautiful
1996: Fargo
1995: Se7en
1994: The Shawshank Redemption
1993: Schindler’s List
1992: Reservoir Dogs
1991: The Silence of the Lambs
1990: Goodfellas

Објавено од admin .f24 на 15 October 2015, 09:57