Wonder Woman е незапирлива на домашниот бокс офис

Wonder Woman е незапирлива на домашниот бокс офис

Најновиот блокбастер од DC Comics, Wonder Woman успеа да заработи неверојатни 100 милиони долари на домашниот бокс офис во С. Америка по само првиот викенд на прикажување во кино салите.

Заработката во С. Америка се надополнува во таа од глобалниот бокс офис, која достигна бројка од 200 милиони долари, оставајќи го зад себе вториот новитет меѓу првите три Captain Underpants: The First Epic Movie. Комедијата заработи 23 милиони долари доволни за втората позиција, додека петтото продолжение на Pirates Of The Caribbean, падна на 3-та позиција со 21 милион долари заработка.

wonder-woman-movie-image-2-600x4001. ‘Wonder Woman’ $100,505,000

2. ‘Captain Underpants: The First Epic Movie’ $23,500,000
3. ‘Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales’ $21,613,000
4. ‘Guardians of the Galaxy, Vol. 2’ $9,733,000
5. ‘Baywatch’ $8,500,000

Објавено од admin на 5 June 2017, 07:38