Captain America: Civil War

Captain America: Civil War

Режија: Џо и Ентони Русо

Главни улоги: Крис Еванс, Роберт Дауни Џуниор, Скарлет Јохансон

Синопсис: Главната тема на продолжението е донесувањето на законот за Регистрација на Суперхерои, кој наложува секој кој има натприродни способности да го открие идентитетот и да се пријави на владата на САД. Старк е голем подржувач на овој закон, додека пак Роџерс се противи, сметајќи дека ги ограничува основните граѓански права и слободи. Речиси секој суперхерој во универзумот зазема страна и започнува големата “Граѓанска Војна”.

Премиера во САД: 06-ти мај, 2016 година

Објавено од admin на 3 February 2015, 17:22