Guardians of the Galaxy Vol.2

Премиера: 05.05.2017

TBA

Акција, Авантура, Научна Фантастика
Синопсис: Продолжението на огромниот хит од 2014 година ќе се фокусира на семејството на Питер Квил и потрагата по неговиот татко. Дејствието ќе биде сместено два месеци по настаните во првиот дел.
Главни улоги: Крис Прат, Зои Салдана, Дејв Баутиста
Режија: Џејмс Ган
Сценарио: Џејмс Ган