Everybody Wants Some – неофицијално продолжение на култниот Dazed and Confused

Everybody Wants Some – неофицијално продолжение на култниот Dazed and Confused

Денеска го имаме трејлерот за Everybody Wants Some, новиот проект на режисерот Ричард Линклетер (Boyhood). Критичарите кои имаа можност да го погледат филмот на SXSW фестивалот го нарекоа “духовно продолжение” на неговиот култен Dazed and Confused од 1993 година.

Дејствието во оригиналот се одвиваше во 70-те години на минатиот век, а во продолжението е сместено во 80-те и се фокусира на група тинејџери кои настојуваат да се соочат со предизвиците, а истовремено да уживаат во деновите на слободата и младоста.

Во главните улоги ќе ги видиме Зои Дач, Тајлер Хочлин, Вајат Расел и Дора Медисон. Сценариото го напиша режисерот Линклетер.

Everybody Wants Some ќе се појави во кино салите на 1-ви април.

Објавено од admin на 15 March 2016, 11:58