Gravity ќе се појави во кино салите во октомври

Gravity ќе се појави во кино салите во октомври

Доколку сте го гледале одличниот Children of Men на Алфонсо Куарон, тогаш сигурно се радувате на оваа вест за неговиот следен проект, Gravity. Warner Brothers денеска објави дека филмот, во кој главните улоги ги толкуваат Сандра Булок и Џорџ Клуни, ќе се појави во кино салите на 4-ти октомври (на овој датум е закажана и премиерата на Sin City: A Dame to Kill For). Инаку, се зборува дека 60% од филмот ќе биде компјутерска анимација, додека првиот кадар во филмот трае 20 минути.

Официјалниот синопсис за Gravity:

“Др. Рајан Стоун (Сандра Булок) е брилијантен медицински инженер, која е на нејзината прва мисија со шатл, заедно со астронаутот-ветеран, Мет Ковалски (Џорџ Клуни). На наизглед рутинска прошетка во вселената, се случува катастрофа. Шатлот е уништен, оставајќи ги Ковалски и Стоун сами во вселената. Тие немаат никаква комуникациска врска со Земјата и шанса да бидат спасени. Можеби единствениот начин да се вратат дома е да отидат подалеку во мрачната темнина на Вселената.”

Судејќи од сето ова, може да заклучиме дека станува збор за интересен и доста оригинален проект. Останува да чекаме до октомври, кога Gravity ќе се појави во кино салите.

Објавено од admin на 16 January 2013, 09:45