10-те најпопуларни ТВ серии на Facebook

10-те најпопуларни ТВ серии на Facebook

Facebook ја објави годишната анализа за најпопуларните теми за кои дискутираа нејзините корисници.Така на пример Star Wars: The Force Awakens е четвртата најдискутирана тема на Facebook во САД за 2015, а од познатите личности најпопуларни и најспоменувани се Тејлор Свифт, Ед Ширан и Кејтлин Џенер.

Но ништо не поттикнува дискусија како ТВ сериите. Подолу е листа на 10-те најпопуларни серии на Facebook за годината која изминува:

10. Orange Is the New Black

9. Last Week Tonight with John Oliver

8. Grey’s Anatomy

7. 19 Kids and Counting

6. The Simpsons

5. WWE Raw

4. Saturday Night Live

3. The Daily Show

2. The Walking Dead

1. Game of Thrones

Објавено од admin на 29 December 2015, 11:14