Филозофијата на House Of Cards

Филозофијата на House Of Cards

Долго очекуваната 5-та сезона на култната Netflix политичка серија, House Of Cards ја имаше својата премиера синоќа. Нови 13 епизоди беа објавени, а последните 2 епизоди од неа дури беа режирани од Робин Рајт, актерката која во исто време ја портретира улогата на Клер Андервуд.

house_cards2

Сите ги следиме политичките интриги на претседателот Френк Андервуд (Кевин Спејси), а и тие во неговиот тим, но што е со самата филозофија која стои зад серијата? Од естетски, политички, и театрален аспект? Wisecrack ги има одговорите преку нивната анализа, која само ќе ве подготви за новата 5-та сезона.

Објавено од admin на 31 May 2017, 10:44