Marvel започна со продукција на серијата S.H.I.E.L.D.

Marvel започна со продукција на серијата S.H.I.E.L.D.

Пред недела дена добивме информација дека Џос Видон потпишал договор со студиото Marvel да го напише и режира продолжението на The Avengers, како и да биде еден од креаторите на новото ТВ шоу кое го спрема Marvel. Денеска преку официјално соопштение дознаваме дека се работи за серија со работен наслов  S.H.I.E.L.D., која ќе се фокусира на работата на тајната агенција. Поради ограничениот буџет, кога се работи за ТВ проекти, не очекувајте главни ликови да бидат супер-хероите Iron Man, Captain America или Thor (најверојатно ќе имаат камео улоги). Серијата ќе се фокусира на “обичните” агенти во организацијата и нивните задачи.

Џос Видон, кој има оргомно искуство кога се работи за ТВ проекти (Buffy the Vampire Slayer, Firefly, Dollhouse), најверојатно ќе ја напише и режира и пилот епизодата на серијата, заедно со неговиот брат Џед Видон и Мариса Танчароен.

S.H.I.E.L.D. ќе се емитува на ТВ мрежата ABC, каде во изработка е уште една серија сместена во универзумот на Marvel – The Incredible Hulk. Креатор на тоа шоу е уште еден миленик на фановите, режисерот Гилермо Дел Торо.

Објавено од admin на 30 August 2012, 10:45