Penny Dreadful: Актерите со видео најава на заплетот од втората сезона

Penny Dreadful: Актерите со видео најава на заплетот од втората сезона

Првата сезона на Penny Dreadful, готската-хорор серија со актерска екипа за која дури и голем број на блокбастер филмови можат да и завидат, меѓу кои Ева Грин (Casino Royale, Dreamers), Џош Хартнет (40 days and 40 nights, Sin City) и некогашниот Џејмс Бонд Тимоти Далтон (Licence to Kill, The Living Daylights), уште со своето премиерно прикажување го надмина кровот на сите очекувања и оствари рејтинзи кои со помош на одличната продукција и инзвонредни актерски перформанси, се задржаа низ течението на целата сезона.

Penny Dreadful, во својата прва сезона, направи маестрален вовед на своите карактери во приказна исполнета со впечатлива кореографија и прекрасна атмосфера создавајки суспензија која успеа да ја задржи до самиот крај.

Episode 104

И низ процесот на нивното презентирање низ мистични приказни збогатени со рамномерна доза на сексипил, насилство и секвенци на одлична глума (Ева Грин),

Penny-Dreadful-TV-Series-Wallpaper

суптилно се наговестуваше фактот дека една поголема приказна чека зад портите на втората сезона која веќе ќе започне премиерно да се прикажува 3-ти мај.

Со вовед на нови карактери, репрезенти на едно поголемо зло, актерската екипа дава свое објаснување и гледиште како нивните ликови реагираат на оваа новосоздадена ситуација, каде ловците одеднаш стануваат плен.

Објавено од Мартин Чалакоски на 12 March 2015, 10:33