Специјалот на Sherlock ќе биде сместен во Викторијанското доба

Специјалот на Sherlock ќе биде сместен во Викторијанското доба

Во ноември BBC објави слика од Бенедикт Кумбербач и Мартин Фримен, ѕвездите на хит серијата Sherlock, облечени во облека карактеристична за Викторијанското доба, која покрена лавина од шпекулации.

Денеска во официјално соопштение, креаторот на серијата Стивен Мофат, објави дека претстојниот специјал, кој ќе се емитува на 25-ти декември, нема да биде поврзан со четвртата сезона на серијата и дека овојпат дејствието ќе биде сместено во Лондон за време на Викторијанското доба.

Мора да признаеме овој потег е оригинална и забавна промена од страна на креаторите, кој ќе донесе свежина и поголема автентичност до делата на Артун Конан Дојл, кои се сместени токму во овој период.

Насловот на оваа посебна епизода ќе биде Masterpiece, а сеуште нема никакви детали за приказната.

Објавено од admin на 17 March 2015, 10:12