E.T. избран за најомилен филм од детството

E.T. избран за најомилен филм од детството

Магазинот Mirror направи анкета во Велика Британија во која анетираните требаше да го одберат нивниот омилен филм од детството. Во анкетата најмногу гласови имаше E.T. the Extra-Terrestrial на Стивен Спилберг од 1982 година. Второто место го освои анимираниот Bambi, додека на третото место се најде уште еден филм од 80-тите, The Goonies.

Подолу е листата, како и листите со одговорите од другите прашања кои беа поставени во анкетата:

Топ 5 омилени филмови од детството:
1. E.T. the Extra-Terrestrial
2. Bambi
3. The Goonies
4. The Lion King
5. Toy Story

Топ 5 филмови што би сакале да ги гледате повторно:
1. The Shawshank Redemption
2. Harry Potter (било кој дел)
3. Star Wars (било кој дел)
4. The Lion King
5. The Godfather (било кој дел)

Топ 5 филмски реплики:
1. “Frankly my dear, I don’t give a damn” – Gone with the Wind
2. “Go Ahead: Make My Day” – Dirty Harry
3. “Nobody Puts Baby in a Corner” – Dirty Dancing
4. “I’ll be Back” – The Terminator
5. “Life is Like a Box of Chocolates” – Forrest Gump

Објавено од admin на 5 August 2013, 13:58