Mission Impossible: Rogue Nation го симна Ant Man од врвот

Mission Impossible: Rogue Nation го симна Ant Man од врвот

Mission Impossible: Rogue Nation, петтиот дел од акционата франшиза имаше солиден деби викенд на бокс офисот во Северна Америка.

mission_impossible2

Најновиот проект со Том Круз во главната улога успеа да го симне Ant Man, последниот проект од Marvel, откако заработи 56 милиони долари по првиот викенд на прикажување. На втората позиција изминатиот викенд се најде Vacation, римејкот на култната комедија од 80-те години, но сега со Ед Хелмс и Кристина Апелгејт во главните улоги. Vacation заработи 14 милиони долари доволни за втората позиција, и покрај екстремно лошите критики од филмските новинари.

На третата позиција падна Ant Man кој пак изминатиот викенд заработи дополнителни 12 милиони долари на бокс офисот.

1. Mission Impossible: Rogue Nation $56,000,000
2. Vacation $14,850,000
3. Ant-Man $12,619,000
4. Minions $12,155,000
5. Pixels $10,400,000
6. Trainwreck $9,694,000
7. Southpaw $7,519,000
8. Paper Towns $4,600,000
9. Inside Out $4,517,000
10. Jurassic World $3,757,000

Објавено од admin .f24 на 3 August 2015, 14:27