Мет Дејмон ќе глуми во Monuments Men на Џорџ Клуни

Мет Дејмон ќе глуми во Monuments Men на Џорџ Клуни

Изгледа дека познатиот актер Џорџ Клуни е максимално посветен да најде одлична актерска екипа за неговиот најнов проект Monuments Man. Мет Дејмон е последниот актер кој се приклучи на импресивната актерска екипа за филмот, составена од Џорџ Клуни, Даниел Крег, Кејт Бланшет, Џон Гудман, Бил Мареј, Жан Дуаржин и Хју Боненвил. Приказната ќе се фокусира на група експерти за уметнички дела, кои се избрани од владата на САД, со цел да пронајдат украдени уметнички дела од Европа, за време на Втората Светска Војна.

Клуни, покрај режијата, ќе го напише и сценариото за филмот со неговиот соработник Грант Хеслов. Филмот е базиран на новелата The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History. Судејќи по приказната и актерите, Monuments Men наликува на верзија на Ocean’s Eleven, сместена за време на Втората Светска Војна. Снимањето треба да започне во мај, следната година.

Објавено од admin на 6 December 2012, 08:07