Прва слика од Иан Мекелен како Шерлок Холмс

Прва слика од Иан Мекелен како Шерлок Холмс

Запознајте го новиот Шерлок Холмс. Легендарниот Актер Иан Мекелен денеска на својот Twitter профил објави слика од него како Шерлок Холмс. Станува збор за новиот проект на режисерот Бил Кондон, Mr. Holmes, во кој Мекелен ја толкува главната улога, заедно со Лаура Лајми.

Приказната го прати остарениот Холмс, кој се навраќа на едно нерешено убиство, во кое е инволвирана една преубава жена.

Филмот е базиран на романот A Slight Trick of Mind на писателот Мич Калин. Сценариото го напиша Џефри Хачер, заедно со режисерот Кондон.

Продукцијата започна минатата недела во Англија, а премиерата е закажана за следната година.

Објавено од admin на 10 July 2014, 07:56